Publiek geniet van de Santaride in Onstwedde

Foto: Ko Kamies

ONSTWEDDE – Vanmiddag organiseerde Manege de Driesporen te Onstwedde voor de tweede keer een heuse SANTARIDE!

In Amerika is dit een echte traditie: The Christmas Horse Parade oftewel Santaride! Men viert daar het begin van het wintervakantieseizoen met een unieke parade.

Manegevereniging De Driesporen wil deze Amerikaanse traditie nu ook in Onstwedde voortzetten! De inschrijving verliep met 36 deelnemers zeer goed, wat resulteerde in een lange bonte stoet feestelijk versierde paarden met ruiters en wagens.

Het vertrek was om drie uur vanaf manege de Driesporen, waarna een defilé door het dorp werd gehouden. De toeschouwers zagen de meest uiteenlopende feestelijke kerstcreaties voorbijkomen, zoals kerstmannen/vrouwen, kerstelfjes, rendieren en engeltjes. Voor de mooiste combinatie was een leuk prijsje te winnen!

Foto’s: Ko Kamies

Video: GenA Media Nieuws

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.