Spinning voor Hospice Winschoten bij Partycentrum De Meet in Bellingwolde

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – In De Meet in Bellingwolde is vandaag, behalve een grote kerstmarkt, zes uur lang een spinningmarathon om geld in te zamelen voor hospice Sint Maartenhuis in Winschoten.

In de ruimte aan de voorkant van Partycentrum De Meet wordt vandaag zes uur lang gespind. Deze spinningmarathon wordt georganiseerd door K6 tegen kanker, in samenwerking met Ron Haans Fitnesscentrum.

Vanmorgen beklommen de eerste deelnemers al voor negen uur de speciale spinninbikes, om zich warm te fietsen voor de eerste sessie van een uur. Om negen uur werd de marathon geopend door K6 tegen kanker-man: Bart Kruizinga. Hij toonde zich verheugd dat zoveel deelnemers zich vandaag hebben opgegeven om een uur te fietsen en tegelijkertijd geld te doneren voor K6 tegen kanker. Staand naast de fietsen werd een minuut stilte in acht genomen voor de deze week overleden oud-burgemeester van de gemeente Pekela: Meindert Schollema. De heer Schollema was, eveneens wijlen burgemeester van Oldambt: Pieter Smit, lid van de commissie van aanbeveling van K6 tegen kanker.

Vervolgens gaf hij het woord aan de heer Trijnko Pelgrim, voorzitter van hospice Sint Maartenhuis in Winschoten. De heer Pelgrim vertelde dat het hospice dit jaar al veel donaties in de vorm van o.a. sta-op stoelen, t.v.’s, laptop en raambekleding van K6 tegen kanker in ontvangst heeft kunnen nemen. De dankbaarheid is zowel bij het bestuur, als bij de vrijwilligers en de nabestaanden van de personen die de laatste periode van hun leven in het hospice hebben doorgebracht, groot.

Namens de gemeente Westerwolde nam wethouder Bart Huizing het woord. Ook hij was vanmorgen een van de zes leden van het team van de gemeente die vandaag een uur komt spinnen. Het was deze week nog spannend of hij van de partij kon zijn; de heer Huizing had een flinke griepaanval te pakken. Maar vanmorgen ging hij, zoals hij vertelde, de laatste ziektekiemen er op de spinninbike uitzweten.

Met een druk op de klok zette de wethouder de deelnemers in beweging. Onder aanvoering van Relinda Baas werden op de ritme van de muziek heel wat “kilometers” afgelegd. Ieder half uur vindt onder de deelnemers
een verloting plaats. De prijs is een slagroomtaart, beschikbaar gesteld door de plaatselijke COOP.

Vanmiddag rond drie uur wordt door Sanne Meijer het bedrag bekend gemaakt wat vandaag voor K6 tegen kanker is ingezameld.

In de Meet is vandaag tot vijf een een grote kerstmarkt. Misschien komt u de deelnemers aan de spinningmarathon ook even aanmoedigen?

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.