Staatsbosbeheer en Menacademie organiseerden voor de elfde keer de Dag van de Trekpaarden (video-update)

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Vandaag organiseerde Staatsbosbeheer in samenwerking met de Menacademie voor de 11e keer de Dag van de Trekpaarden bij
groepskampeerterrein de Zonnegloren in Sellingen.

Het thema vandaag was de waarde van paarden in de bosbouw. Sommige klussen kunnen beter uitgevoerd worden door een 1 pk dan door 300 pk. Er waren verschillende demonstraties: handmatig vellen en uitslepen met paarden, het veilig vellen van stormschade/hangers met paardentractie, uitrijden met een wagen met paardentractie, bodembewerking met een bosploeg en bestrijding van Amerikaanse vogelkers middels uittrekken met paarden.

De menners vertoonden ’s middags tijdens de Noord-Nederlandse Kampioenschap hun kunsten middels een hindernisbaan. Hiermee konden ze een leuke prijs winnen.

Onder begeleiding was er voor de kinderen vermaak zoals het hoefijzergooien, touwtrekken met een paard, tekenen en is er het vliegend tapijt. Er waren verschillende kraampjes, waaronder een van Staatsbosbeheer en de Menacademie. Tijdens het evenement werd ook aan de inwendige mens gedacht; er werden allerlei lekkernijen gebakken op een barbecue.

Bezoekers konden, na hun auto achter het gemeentehuis, bij zwembad de Barkhoorn of aan de Dennenweg in Sellingen te hebben geparkeerd, gratis vervoerd worden naar groepskampeerterrein de Zonnegloren.

Foto’s: Jans Velthuis

Video: GenA Media Nieuws

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.