Opbrengst kerstmarkt CBS De Vossenburcht voor Mercy Ships

Foto: CBS De Vossenburcht

WINSCHOTEN – Gisteren organiseerde CBS De Vossenburcht een kerstmarkt in school.

Op de kerstmarkt werden kerstknutsels van de leerlingen verkocht. Daarnaast kon er in het restaurant genoten worden van pannenkoeken, broodjes knakworst, eigengemaakte soep en pizza. Er kon een gokje worden gewaagd bij het Rad van Fortuin, waarbij onder andere complete kerstbomen met verlichting, kappersbonnen en kerstpakketten waren te winnen. Ook de verloting ‘met altijd prijs’ viel goed in de smaak. De opbrengst van de kerstmarkt wordt gedoneerd aan Mercy Ships.

Al sinds begin november zijn de leerlingen van de Vossenburcht aan het sparen voor Mercy Ships. Een schip dat vaart in Afrika en daar medische hulp aanbiedt aan de armen die dat zelf niet kunnen bekostigen.

Een van de juffen van de Vossenburcht, die naast haar baan als juf ook tandartsassistente is, is in november twee weken naar Afrika geweest om daar te helpen in de tandartsenpraktijk. Ze maakte een fotoreportage die tijdens de kerstmarkt werd vertoond en vertelde in november al in de klassen veel over dit goede doel. De spaaractie en de kerstmarkt hebben samen maar liefst 1500 euro opgebracht, een fantastisch resultaat! De Vossenburcht bedankt iedereen voor hun bijdrage.

Ingezonden door CBS De Vossenburcht

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.