Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Surwold

Vanmorgen is de brandweer van Surwold om half zeven gealarmeerd voor een brandende veetransport op de B401 tussen Börgermoor en Bockhorst. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door vastgelopen remmen.

Van de 90 varkens die in de aanhanger zaten konden er 70 gered worden.

De brand werd door de brandweer van Surwold, die met 28 personen ter plaatse kwam, geblust. De B401 is tot 10.00 uur afgesloten geweest.

Dörpen

Tussen maandag en vrijdag is de brievenbus van een school aan de Schulstraße in Dörpen vernield. Waarschijnlijk heeft men vuurwerk in de brievenbus tot ontploffing gebracht, waarna deze van de muur knalde. Ook werd een raam ingegooid. De schade bedraagt meerdere honderden euro’s.

Papenburg

Donderdagnacht is ingebroken bij een tankstation aan de Meppener Straße in Papenburg. Er werden meerdere sloffen sigaretten gestolen. De politie is druk met het onderzoek bezig en verzoekt getuigen zich te melden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.