Opgeknapte viaduct Bad Nieuweschans vanmiddag “heropend”

BAD NIEUWESCHANS – Wethouder Bard Boon “opent” vanmiddag de opgeknapte viaduct in Bad Nieuweschans.

Dorpsbelangen Bad Nieuweschans en de gemeente Oldambt werken al jaren samen in een actieprogramma om het dorp toeristisch verder te ontwikkelen. Verschillende wensen van het dorp zijn via het programma gerealiseerd.

De aanpak van het viaduct was zo’n grote wens. Het dorp heeft zelf ideeën aangedragen om het viaduct te verfraaien. Uiteindelijk is ervoor gekozen om het viaduct crème-wit te verven en te voorzien van led-verlichting. Na afstemming met Rijkswaterstaat werd gestart met de werkzaamheden. De opening stond gepland voor 10 december.

Deze opening moest echter worden uitgesteld. In de nacht van 9 op 10 december hebben vandalen graffiti op de pas geverfde muren van het viaduct aangebracht en de stroomvoorziening van de verlichting vernield. Een week eerder waren ook al uitingen aangebracht. Dorpsbelangen heeft deze toen verwijderd. Ze vermoedden toen dat het een eenmalige actie was. Er is bij de politie aangifte gedaan van de vernielingen. (Klik HIER voor onze berichtgeving)

De teleurstelling en frustratie was groot bij de gemeente en Dorpsbelangen. Na de vele inspanningen bij de voorbereiding en uitvoering van het project moesten ze de draad weer oppakken. Maar het is gelukt! Het viaduct staat er met zijn smetteloze muren en paarse en gele ledverlichting strak bij!

Vanmiddag is er om vijf uur een feestje, waarbij wethouder Bard Boon het viaduct zal “heropenen”.

Foto’s: Hilvert Huizing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.