Zeven kerken in de Kanaalstreek doen mee aan de landelijke week van gebed

Foto: Catharina Glazenburg

KANAALSTREEK – Al meer dan 30 jaar doen de kerken in de Kanaalstreek mee met de landelijke week van gebed, ook dit jaar zullen er in de week van 19 t/m 25 jan zeven kerken hun deuren openzetten om samen met elkaar te bidden.

Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid. Van 19 t/m 26 januari 2020 bidden we dagelijks aan de hand van het thema Buitengewoon. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone.

De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Op 10 februari wordt deze gebeurtenis nog altijd door de christenen op Malta herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.

Ook de kerken in de Kanaalstreek doen weer mee met de week van gebed net zoals de jaren ervoor. De kerken in de Kanaalstreek doen al meer dan 30 jaar mee aan de week van gebed. Ook nu zijn er 7 kerken die hun deuren open zetten om samen met elkaar te bidden. Samen bidden voor eenheid, samen bidden voor mensen die eenzaam zijn en hoe wij als kerken er voor deze mensen kunnen zijn, samen bidden voor de kerken in de Kanaalstreek dat ze samen optrekken. De kerken nodigen u van harte uit om een van deze avonden te bezoeken. Alle avonden zijn van 19.30 t/m 20.30 uur. En na afloop wordt u van harte uitgenodigd om samen onder het genot van een kop koffie na te praten.

In de volgende kerken bent u welkom:

Zondag 19 januari: Evangelische Gemeente Stadskanaal, Ubbo Emmius school Maarsdreef 23, Stadskanaal

Maandag 20 januari: Pinkstergemeente, Irenelaan 23, Stadskanaal

Dinsdag 21 januari: Baptisten Gemeente Nieuw Buinen, Dwarsdiep 9, Nieuw Buinen

Woensdag 22 januari: Christen Gemeente Rehoboth, Hoofdkade 139 A Stadskanaal

Donderdag 23 januari Semstraatkerk, Semstraat 1, Stadskanaal

Vrijdag 24 januari: Protestantse Gemeente Musselkanaal, Marktstraat. 44, Musselkanaal

Zaterdag 25 januari: Christelijk Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk, Vrijgemaakt, Mussel, Molenstraat 55, Mussel

Info: Hans van Hoegee 06-414 99 893 of www.missienederland.nl en www.raadvankerken.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.