Westerwolde wint na waar doelpuntenfestijn

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – De eerste oefenwedstrijd van Westerwolde na de korte winterstop is uitgedraaid op een waar doelpuntenfestijn. Na negentig minuten voetbal stond er in het notitieboekje van scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam een 7 – 5 overwinning voor de Vlagtwedders.

Ondanks het feit dat het niveau van de wedstrijd nog niet bijster hoog was, kregen de weinige toeschouwers dus wel waar voor hun geld wat doelpunten betreft. En onder de twaalf goals zat een aantal fraaie stijltjes van adequaat afronden van zowel de thuisclub als de bezoekers uit Hoogezand-Sappemeer. Dat Westerwolde uiteindelijk aan zeven treffers kwam was mede te danken aan het bij vlagen zwak verdedigen van de tegenstander.

Toch was, mede door het attent afstraffen van dus een serie defensieve fouten van HSC, de overwinning voor de mannen van trainer Lars van Ravenhorst verdiend te noemen. Vol vertrouwen kan er dan ook vooruit worden gekeken naar de tweede oefenwedstrijd volgende week zondag (19 januari) thuis tegen ASVB en de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen CEC op sportpark De Barlage op zondag 26 januari.

De doelpunten van de kant van Westerwolde kwamen deze middag op naam van René van der Laan (drie keer), Elroy van der West (twee keer), Kevin van der Laan (strafschop) en Bartel Geleijnse. Goed was het te zien dat routinier Rik te Velde na een lange blessure deze middag één speelhelft weer van de partij was.

Ingezonden door HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.