Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Tussen zaterdagmiddag half drie en maandagochtend half elf is ingebroken bij een geparkeerde BMW. Het voertuig stond aan de Gerhard-Book-Straße in Haren. Er werden diverse instrumenten en elektronica gestolen. Verder werd de gehele voorkant van de auto gedemonteerd en gestolen. De materiële schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s.

Haren

Donderdagavond is rond half elf een poging tot inbraak gedaan bij een magazijn van een bedrijf aan de Rütenbrocker Straße in Haren. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Haren.

Meppen

Agenten keken zaterdag raar op toen zij een voertuig zagen die zaterdagmiddag betrokken was bij een ongeval op de spoorwegovergang op de Haselünner Straße in Meppen. Het gaat om een mountainbike die uitgerust was met een motor, koppeling en een tandwiel en daarom meer weg had van een klein model brommer.

Het voertuig werd vanwege technische gebreken en het ontbreken van een vergunning in beslag genomen. De bestuurder kan hiervoor en voor het niet in het bezit hebben van een rijbewijs een boete tegemoet zien.

Hij wordt er van verdacht op het voet/fietspad een voetganger te hebben aangereden. Daarna volgde een handgemeen tussen de beide betrokkenen. De politie trekt het verhaal in twijfel en is op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met het politiebureau in Meppen.

Twist

Tussen vorige week dinsdagmiddag vier uur en woensdagochtend zes uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Südstraße in Twist van een kraan een sorteergrijper gestolen (zie foto). De grijper weegt 1,5 ton. De schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s.

Meppen

Een bestuurder van een bestelbus is maandagavond rond half zeven op de Haarweg in Meppen tegen een boom gebotst. De man week uit voor overstekende reeën. Daarbij verloor hij de controle over zijn voertuig. Hij werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Foto’s en info: Polizeiinspektion Emsland/Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.