HarbourJazzClub opent seizoen met optreden New Decoderzz

Foto: Catharina Glazenburg

HAVENKADE – Zaterdag 29 februari opent de HarbourJazzClub haar seizoen met een optreden van de New Decoderzz. Een eigenzinnig eerbetoon aan Van Morrison met Judith van der Laan als Van The Laan.

Van Morrison viel voor het eerst op als krachtige vocalist van de jaren 60-groep Them (Baby Please Don’t Go en Gloria) en daarna met de solohit Brown-Eyed Girl. Morrison volgde dat succes op met twee sleutelalbums, Astral Weeks en Moondance, waarop hij meesterlijk folk, gospel, rock en jazz combineerde. De soulvolle Ier is een van de meest complexe artiesten die de rock-‘n-roll voortgebracht heeft.

– New Decoderzz

Judith van der Laan vertolkt het repertoire van Van Morrison met een intense ‘soul’. Zij speelt voornamelijk in jazzbands en weet als geen ander Van Morrison eer aan te doen en het publiek altijd weer te boeien.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.