Informatie avond over ventielen, coils, crysospray… bij Longpunt Oost Groningen

VEENDAM – Op 5 februari is er een informatie avond van Longpunt Oost Groningen in Veendam, waar Dr. Karin Klooster, post-doc & coördinator van het Bronchoscopisch Interventie Centrum UMCG komt vertellen overVentielen, coils, cryospray…in de longen! Het gaat over ‘aanvullende behandeling voor patiënten met longemfyseem en chronische bronchitis’.

Het belooft een interessante bijeenkomst te worden.

Er is alle gelegenheid om met de longverpleegkundige en de spreker in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam 5 februari om 19.00 uur.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen/avonden in Oost Groningen op de locaties: Veendam en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl Zie ook www.groningen.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.