Zeer geslaagde uitvoering jarige zangvereniging DES

Foto: Tedo Swarts

VEELERVEEN – De zangvereniging DES uit Veelerveen vierde afgelopen zaterdagavond haar 90ste verjaardag. In een volle zaal genoot jong en oud van de liederen en acts op het podium.

Het koor trad voor de pauze zelf op en zong liedjes uit verschillende genres. Net voor de pauze werden ook nog een aantal leden gehuldigd en kwamen er ook vertegenwoordigers van de Bond Van Koren op het podium om bloemen en speldjes uit te reiken.

Na de pauze kwamen sommige leden van de vereniging op het podium terug met jaren ’60-/’70-liedjes van Ria Valk tot Ja Zuster Nee Zuster die live gezongen werden. Via een beamer kon iedereen de teksten mee lezen en zingen. Tevens was er een playback act van een liedje uit de musical Sister Act en een medley uit de jaren 60 van een bekend duo uit Veelerveen dat ook tijdens de nieuwjaarsreceptie van Veelerveen optrad. Er ontstond een lange polonaise in de zaal.  De Ter Apeler Wichter verzorgden een tweetal korte optredens. Met veel humor wisten de mensen in de zaal te vermaken. 

Tekst en foto’s: Tedo Swarts

Meer foto`s op Facebook Veelerveen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.