File bij Groningen tijdens berging lijnbus

Foto: Anita Meis

GRONINGEN – Voor Groningen stond een file doordat men daar bezig was een gestrande lijnbus te bergen.

Vanmorgen is rond kwart voor tien bij de afrit vanaf de A7 naar de Euroborg de lijnbus van Qbuzz van Schildwolde naar Groningen in de berm beland. Naar verluidt moest de chauffeur uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen. De bus belandde in een drassig stuk land en kwam boven een sloot tot stilstand. Er raakte niemand gewond.

Vanmiddag is Poort begonnen met het bergen van de beschadigde bus. De rechter rijbaan werd afgesloten. Hierdoor ontstond vanaf Kuil Banden in Engelbert een file. De vertraging bedroeg ongeveer 20 minuten.

Foto’s: Anita Meis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.