Nieuw gebouwd speelhuis in kleuterlokaal Heilige Gerardusschool in Ter Apel

Eigen foto

TER APEL – In het kleuterlokaal van de Heilige Gerardusschool is een speelhuis gerealiseerd.

Nu het schoolplein van de H. Gerardusschool steeds verder afgestemd is op de visie van de school (waarbij buitenonderwijs en spelend leren speerpunten zijn), is het nu tijd om de lokalen verder te gaan afstemmen op de visie van de school. Zo zijn er afgelopen weekend werkzaamheden verricht waarbij een speelzolder is gerealiseerd in het kleuterlokaal.

Nu zou de directeur Richard Zwanenburg liever willen spreken van een speelhuis, aangezien dit prachtig op maat gemaakte speelhuis vele speelaanleidingen biedt die verder gaat dan een ‘extra verdieping of vide’ aanbrengen in het lokaal. Het stimuleert de creativiteit en intrinsieke motivatie om rollenspellen te vertonen waarbij kleuters de wereld om hen heen nabootsen en proberen te doorgronden. Daarbij leren ze heel veel, ondanks dat soms onterecht gedacht wordt dat kleuters alleen aan het spelen zijn, aldus de directeur.

We zijn erg blij en dankbaar met deze verrijking en het vormt eveneens een concrete stap verder om onze voorbereide omgeving verder af te stemmen met onze gezamenlijke onderwijsvisie.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.