FNV praat met leden over “energieverandering”

Foto: Ron Teunissen

WEDDE – Een aantal bestuursleden van de FNV is op dit moment bezig te bekijken wat de bond voor de leden kan betekenen op het gebied van “energieverandering” (energietransitie). Gisteren werd in dorpshuis De Voortgang een bijeenkomst gehouden om hierover met leden in gesprek te gaan. Hierbij was ook een afgevaardigde van de gemeente Westerwolde aanwezig.

De FNV vindt dat iedereen het recht heeft op een comfortabel, duurzaam huis en een lage energierekening. “Het belang van de burgers moet boven dat van de bedrijven gaan”, aldus de FNV.

De vakbond wil weten welke ideeën over de energietransitie bij de leden leven. Waar lopen ze tegen aan, waar willen ze informatie over, waar maken ze zich zorgen over en wie betaalt de verandering van energie en wie profiteert ervan? Om hierover met leden van gedachten te wisselen werden gisteren in dorpshuis De Voortgang twee bijeenkomsten gehouden, met als doel samen veel van deze vragen nader uit te werken en te bekijken.

Voor meer informatie zie de website: https://www.fnv.nl/acties/energietransitie

Foto’s: Ron Teunissen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.