Gemeente wil bewonersbijeenkomsten om knelpunten betreffende de straatverlichting te inventariseren

Foto:Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – Om de knelpunten wat betreft de straatverlichting te inventariseren wil de gemeente bewonersbijeenkomsten organiseren.

Ruim twee jaar geleden werd in de refter van Klooster Ter Apel door de wethouders Giny Luth en Wietze Potze het coalitieakkoord ondertekend. Een van de onderwerpen in dit akkoord was het terugplaatsen van verlichting op de Provinciale wegen: N976 van Vlagtwedde naar Ter Apel en de N365 van Vlagtwedde naar Bourtange.

Helaas is het daarbij gebleven. De Provincie Groningen heeft weliswaar de belijning op deze wegen aangepast, maar er zijn geen lantaarnpalen teruggeplaatst.

De gemeente Westerwolde laat het er niet bij zitten. Men wil een aantal bewonersbijeenkomsten organiseren, waarbij de knelpunten betreffende duisternis en veiligheid op beide wegen wordt geïnventariseerd. Wanneer deze punten zijn uitgewerkt gaat de gemeente opnieuw met de Provincie om tafel.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.