Voorleesontbijt bij OBS Plaggenborg

Foto: Johan de Boer

JIPSINGHUIZEN – Vanmorgen om 10:00 uur kwam burgemeester Jaap Velema voorlezen bij obs Plaggenborg in Jipsinghuizen.

Voordat burgemeester Jaap Velema ging voorlezen kregen de kinderen een ontbijt. Het bijzondere hieraan was dat ieder kind vooraf een ontbijt had gemaakt voor een ander kind en dit ontbijt in een beschilderde schoendoos had verpakt.

Nadat de burgemeester zich aan de kinderen had voorgesteld kon het voorlezen beginnen. Er werd voorgelezen uit het boek “Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden” . De leerlingen luisterden met volle aandacht. Na afloop mochten de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester en daar werd enthousiast gebruik van gemaakt.

Het voorlezen vond plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Voordat de burgemeester naar Jipsinghuizen vertrok las hij voor bij SWS De Driesprong in Vriescheloo.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.