Uitslaande brand legt woonboerderij Appingedam in de as

WesterwoldeActueel.nl

APPINGEDAM – Vanavond is aan de Tolweg in Appingedam een woonboerderij afgebrand.

Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving werden vanavond rond zes uur gealarmeerd voor een uitslaande brand in een woonboerderij aan de Tolweg in Appingedam. Op het moment dat de brandweer arriveerde stonden de bewoners buiten.

De brandweer zette in op het voorkomen van brandoverslag naar een naastgelegen woning. Daarvoor werd het watertransport uitgereden. Vanaf de Woldbrug werden slangen van het Eemskanaal naar de woning uitgelegd om voldoende water bij de brand te krijgen.

Na een uur was de brand onder controle. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning.

De betreffende boerderij moet helaas als verloren worden beschouwd. Met een rupskraan worden delen van het pand gesloopt, zodat de brandweer de restanten beter kan afblussen. Het nablussen zal naar verwachting nog enkele uren gaan duren.

Er is niemand gewond geraakt. In de boerderij bevonden zich geen dieren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.