Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Papenburg

Op parkeerplaatsen bij de Meyer Werft zijn gisteren twee auto’s aangereden. De aanrijdingen vonden plaats tussen 06.30 en 15.00 uur op de parkeerplaats Industriehafen-Süd en aan de Rheiderlandstraße. Er werd een vrachtwagen en een Toyota Yaris aangereden.

In beide gevallen is de veroorzaker er vandoor gegaan zonder gegevens achter te laten. De politie houdt er rekening mee dat er tussen de beide aanrijdingen een verband is. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Papenburg.

Bunde

Tijdens de controle van een internationale pendelbus trof de grenspolitie 197 pakjes Tamol 200 mg (Tramadol) met in totaal 19.620 pijnstillers aan. De controle vond vannacht om half drie plaats op de parkeerplaats Bunderneuland, vlak over de grens bij Bad Nieuweschans.

De medicijnen zaten in een koffer die in de bagageruimte van de bus lag. De pijnstillers vallen onder de categorie synthetische opiaten. Gebruikers hebben hiervoor een doktersrecept nodig.

De politie weet niet van wie de koffer is. De tabletten zijn in beslag genomen en de politie doet onderzoek naar de herkomst er van.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.