Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Fresenburg

Gisteren is tussen 18.30 en 19.00 uur tijdens een concours in Fresenburg ingebroken bij een paardentrailer. Er werd een kostbare zadel en ruiterbenodigdheden gestolen. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Dörpen

Tussen donderdag 18.00 en vrijdag 07.45 uur is ingebroken bij een meubelzaak op het industrieterrein zuid in Dörpen. Er werd onder anderen contant geld gestolen. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Papenburg

Gisteravond zijn om twintig over elf tijdens een inzet aan het Haubtkanal links in Papenburg twee politieagenten aangevallen. De agenten waren gealarmeerd vanwege een jonge man die door het lint ging. Toen ze op het adres van de melding aankwamen bleek deze persoon verdwenen te zijn. Hij kwam echter korte tijd later terug. De agenten waren op dat moment nog op het adres om gegevens te verzamelen.

De 23 jarige man viel de agenten meteen aan. Ze werden geslagen en geschopt. De man werd naar de grond gewerkt. Hier was een 64 jarige persooen het niet mee eens. Hij sloeg een van de agenten met zijn vuist op het achterhoofd. Beide agenten raakten bij het incident lichtgewond. De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Weener

Tussen 18.30 en 22.40 uur is gisteravond aan de Große Stiege in Weener het zijraam van een geparkeerde VW Golf ingeslagen. Uit de auto werd een zwarte schoudertas en een plastic mand gestolen. De politie heeft sporen veilig gesteld.

Twist

Vannacht heeft om half een aan de Bathorner Straße in Twist een ernstige roofoverval plaatsgevonden. Drie, tot nu toe onbekende, personen belden bij een woning aan. Op het moment dat een bewoner de deur opende was er niemand te zien. Toen hij de deur wou sluiten werd hij de hal ingeduwd en meerdere keren met een metalen voorwerp, mogelijk een vuurwapen, op het hoofd geslagen. Vervolgens werd het slachtoffer in de wc opgesloten.

Een vrouw, die op de bovenverdieping lag te slapen, werd wakker door het lawaai. Op het moment dat zij naar beneden ging om te kijken wat er aan de hand was, werd ze overmeesterd en eveneens, onder bedreiging van een vuurwapen, in de wc opgesloten. Zij wist via het venster naar buiten te komen om bij de buren de hulpdiensten te bellen.

De daders zijn ontkomen. Het is niet duidelijk of en en zo ja wat ze hebben meegenomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Meppen. Het onderzoek duurt voort.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.