Live blog storm Ciara

Foto: Andries Schoo

Vandaag verwacht het KNMI in de loop van de dag zware windstoten van 75-120 km/u (code oranje) in het hele land. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan alert te zijn en waar nodig de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.

Weggebruikers moeten rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Met name lege vrachtwagens, automobilisten met een caravan, vouwwagen of aanhanger wordt geadviseerd niet de weg op de gaan. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan de weersverwachting en de verkeersinformatie in de gaten te houden. Er kunnen takken van bomen vallen en is er een kans dat bomen omwaaien, waardoor vertraging kan ontstaan.

Diverse evenementen gaan vanwege de storm niet door. Ook heeft het KNVB alle voetbalwedstrijden afgelast. Qbuzz en Arriva adviseren de dienstregeling in de gaten te houden. Wildlands houdt een deel van de dieren binnen en de veerboten hebben een aangepaste dienstregeling.

Vandaag houden we vanwege de storm een live blog bij. Het bericht wordt de hele dag aangevuld.

 • 12.00 stormschade Parklaan Winschoten. Daar dreigde een dakplaat van een woning los te waaien. De brandweer heeft de boel eerst provisorisch vastgemaakt.
 • 12.30 Op de kruising van de Oerdeweg met de Driepoldersweg bij Wedde is een dixi (mobiele toilet) omgewaaid. De politie is op de hoogte. Foto: Richard Slijfer
 • 12.45 Bij de Lidl aan J.G. Pinksterstraat is een grote gevelplaat los gewaaid. De parkeerplaats is gedeeltelijk afgezet. De Lidl en de Poiesz supermarkten zijn wel gewoon open voor het publiek. Zowel de gemeente als de brandweer kan niet worden ingezet omdat het te gevaarlijk is om een hoogwerker te gebruiken. (info en foto’s: Dennie Gaasendam)
 • Aan de Maarsbroek in Stadskanaal zijn vanmorgen ter hoogte van de Hoveniersweg een lantaarnpaal en een boom omgewaaid. Dit gebeurde rond kwart voor elf. De boom en lantaarnpaal zijn naar het grasveld verplaatst, zodat het verkeer weer gebruik van de weg kan maken. (foto’s, info en video: Ronny 112 Regioflits)
 • 13.15 Het treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en Weener is stilgelegd vanwege een boom op het spoor. Op dit traject worden bussen ingezet. De treinen in de richting Groningen rijden wel. Duitse spoorwerkers zijn onderweg om de boom te verwijderen. Update 20.30 uur: Het treinverkeer wordt hervat.
 • 13.27 Stormschade Kloosterlaan Heiligerlee, brandweer Winschoten gaat ter plaatse. Daar dreigde een grote spar op een tuinhuisje te vallen.
 • 13.37 Stormschade Ommelanderwijk, brandweer Veendam en Nieuwe Pekela rijden. Daar dreigde een boom op een auto te vallen. De eigenaar kon nog op tijd de auto verplaatsen. De brandweer heeft de boom omgezaagd.
 • 14.58 Stormschade bij Jysk Beersterweg Winschoten. Hier is de winkelpui er uit gewaaid.
 • 15.46 Boom omgewaaid aan de JFH Meijerstraat Stadskanaal (foto’s: Geert Smit en Ronny)
 • 15.47 Stormschade Weerdingerkanaal NZ Nieuw Weerdinge. Brandweer Ter Apel is gealarmeerd
 • In Winschoten waaide aan de Esdoornlaan een grote tak op een auto. Ook aan de Wilhelminasingel waaide een boom om en belandde op de weg. Aan het Zuiderveen beschadigden afgewaaide takken het dak van een bungalow.
 • Bij Berwin Bijholt bij winkelcentrum De Helling waaide een dakplaat los (foto ingezonden door Teunis Streunding)
 • 16.13 Stormschade Pelmolenlaan Scheemda
 • 16.14 Stormschade Slochterstraat Sappemeer
 • 16.24 Stormschade Singellaan Heiligerlee
 • 16.52 Stormschade Voorstraat Oudeschans. Hier is een grote tak van een boom gewaaid. Deze wordt door medewerkers van de gemeente en brandweer met gebruik van een kraan verwijderd. (Foto’s: Jacob Musch)
 • 16.53 Stormschade Wethouder G Mulderstraat Beerta
 • 20.23 Stormschade Biesboschlaan Stadskanaal
 • 21.09 Stormschade Borgercompagnie Veendam
 • 21.17 Stormschade Verbindingsweg Veelerveen, een damwand van een schuurtje was losgewaaid
 • Scholen in Emsland en Grafschaft Bentheim blijven morgen vanwege de storm gesloten
 • 21.52 Stormschade vakgarage Tjeerdsema Eerste Kruisdiep WZ Nieuw Weerdinge
 • 22.06 Stormschade Dwarslaan Scheemda
 • 22.40 Stormschade Veenhofsweg Alteveer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.