De Iona wordt uitgedokt

Foto: Jan Glazenburg

PAPENBURG – Indien de weersomstandigheden het toelaten wordt in de nacht van 13 op 14 februari de Iona uitgedokt.

Indien de omstandigheden gunstig zijn wordt bij de Meyer Werft in Papenburg in de nacht van donderdag op vrijdag de Iona uitgedokt. Het cruiseschip wordt gebouwd voor de Britse rederij P & O Cruises. Het schip weegt 184.000 ton, is 344,5 meter lang en 42 meter breed. Het biedt plaats aan 5.200 passagiers.

Het uitdokken begint rond middernacht. Naar verwachting wordt het schip om half vier ’s ochtends aan de pier vastgemaakt, waarna de schoorsteen geplaatst gaat worden.

Om voor de Iona plaats te maken wordt het gedeelte van de Odyssey oft he Seas, het cruiseschip wat in de herfst van dit jaar gereed moet zijn, verplaatst. Na het uitdokken gaat dit gedeelte naar bouwdok II om daar verder te worden afgebouwd. Op de foto staan twee trotse medewerkers van de Meyer Werft voor de Odyssey oft he Seas. De foto is gemaakt door Meijco van Velzen.

Naar verwachting gaat de Iona eind maart aan haar eerste reis over de Eems beginnen. Tot die tijd wordt het schip aan de binnenkant verder afgewerkt en vinden er diverse testen plaats.

Ingezonden

Foto’s: Jan Glazenburg, Meijco van Velzen en Meyer WerftOp het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.