Koffie en concert met symfonieorkest ‘Educa Symfonia’

Foto: Henk Drenth

VEENDAM – Op 23 februari, om 11.00 uur is er een koffieconcert in de foyer van Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn.

Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’ zorgt voor een afwisselend concert met licht klassieke- en filmmuziek. Deze keer onder andere vrolijke muziek uit de Ierse folklore ‘Fiddler’s Square Dance’, en van Moussorgsky het eveneens vrolijke ‘Great Gate of Kiev’. Als filmmuziek klinkt ‘Indiana Jones’ en ‘The Phantom of the Opera’.

Educa Symfonia heeft deze maand meegespeeld in de ensemblemaand van de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Een aantal musici die toen meegespeeld hebben, doen mee aan het koffieconcert.

Bezoekers kunnen op een leuke en aansprekende wijze kennis maken met de musici en hun instrumenten. Er wordt iets verteld over de muziek en de componist. Deze keer staat een instrument uit de houtblazers familie centraal bij de uitleg over een instrument.

Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn

Museumplein 5a

Veendam

‘Educa Symfonia’ is opgericht door Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën. ‘Educa Symfonia’ voert bijzondere projecten uit, zoals het begeleiden van popmuziek, het geven van educatieve concerten voor kinderen en volwassenen.

Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn biedt het publiek en de musici op deze manier een prachtige muzikale ontmoeting!

Ingezonden

Foto: Henk Drenth

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.