Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Bunde

Zaterdagavond of in de nacht van zaterdag op zondag is bij een (niet afgesloten) schuurtje aan de Alte Pferdekoppel in Bunde ingebroken. Er werd voor enkele honderden euro’s aan hengels en hengelbenodigdheden gestolen.

Bunde

Zaterdag is tussen 17.00 en 18.50 uur het zijraam van een geparkeerde Toyota ingeslagen. De auto stond geparkeerd aan de Boenster Hauptstraße in Bunde. Van de achterbank werd een tas gestolen. De schade bedraagt een paar honderd euro.

Papenburg

Maandagmiddag is aan het Hauptkanal links in Papenburg een 91 jarige vrouw overvallen. Een 41 jarige vrouw probeerde om half drie de tas van het slachtoffer uit haar rollator te grissen. Het slachtoffer verweerde zich en probeerde de dievegge vast te houden. Deze rukte zich los. JHierbij kwam de 91 jarige ten val. Ze raakte lichtgewond.

De politie zette meteen een zoekactie op touw en wist al snel de verdachte in de kraag te grijpen. Ze reed op een gestolen fiets. Ze had de tas niet meer in haar bezit. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Haren

Maandag is op de parkeerplaats bij de Volksbank aan de Nelkenstraße in de wijk Emmeln een Opel Tigra beschadigd. Iemand heeft met een autodeur tegen de deur aan de passagierszijde van de Opel geslagen. Deze persoon heeft geen gegevens achter gelaten. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.