Merel wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Jolanda Robben

STADSKANAAL – Twaalf schoolkampioenen deden dinsdag 11 februari mee aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Stadskanaal. De leerlingen streden om een plek in de halve finale.

Tijdens de voorronde mochten de schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Merel Diemer van RKBS Willibrord uit Stadskanaal werd door de jury als beste voorlezer beoordeeld. Merel las succesvol voor uit ‘Storm’ van Karen van Holst en bleef daarmee Mahoqueney Venema van OBS Meester Neuteboom voor.

Halve en provinciale finale
Merel doet mee aan de halve finale in Bibliotheek Winschoten. Ze zal dan strijden voor een plekje in de provinciale finale, die wordt gehouden op woensdag 15 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Ingezonden door Jolanda Robben

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.