Ouderwets lekker eten in het Streekhistorisch Centrum

Foto: Jaap Kok/SHC

STADSKANAAL – Op zondag 23 februari organiseert het Streekhistorisch Centrum weer haar jaarlijkse Smikkelmiddag, waar de bezoeker de smaak van vroegere tijden letterlijk kan proeven. De gerechten worden bereid door Dick Verbrugge van Catering & traiteurshuis De Kastanje uit Veenhof.

Op het menu staan zoals altijd stevige maar smakelijke gerechten die zorgden voor voldoende energie voor het vaak zware werk dat men verrichtte. Het menu is nog een verrassing maar reken op ingrediënten die ook vroeger in de winter op voorraad waren, zoals bonen, spek en appel. Met een moderne twist wordt gezorgd dat de 4 gangen ook onder de huidige maatstaven goed in de smaak zullen vallen.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649, of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl.

De smikkelmiddag begint om 13.00 uur.

Bij de foto: Impressie van de Smikkelmiddag van vorig jaar in het SHC (foto Jaap Kok/SHC).

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.