Jaelynn wint regionale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Tien schoolkampioenen deden vanavond in Partycentrum De Meet mee aan de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Westerwolde. De leerlingen streden om een plek in de halve finale.

Aan deze voorronde deden de volgende leerlingen mee:

Jona Bos, CBS De Loopplank Blijham

Anna van Wattum, OBS De Wiekslag Blijham

Anouck van der Woude OBS Plaggenborg Jipsinghuizen

Marit Oolders OBS, De Vlinder Ter Apel

Aniek Naber, RKBS Bonifatius Ter Apel

Jaelynn Kuper, OBS De Klimop Ter Apelkanaal

Joran Sander, OBS De Clockeslach Vlagtwedde

Paulien Schuitema, CBS Het Gebint Sellingen

Stan Lutke, RKBS H Gerardus Ter Apel

Iris van den Brink, OBS Willem Lodewijck Bourtange

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Hennie Nijmeijer naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Ze mochten op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Jaelynn Kuper van OBS De Klimop Ter Apelkanaal werd door de jury als beste voorlezer beoordeeld. Ze las voor uit Verdacht van Carry Slee. Tweede en tevens reserve werd Marit Oolders van OBS De Vlinder Ter Apel. Marit las voor uit het boek Verborgen, geschreven door Lieke Annemijn Vos (15), de zus van haar vriendin.

Halve en provinciale finale
Jaelynn doet mee aan de halve finale in Bibliotheek Winschoten. Ze zal dan strijden voor een plekje in de provinciale finale, die wordt gehouden op woensdag 15 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

De avond werd gepresenteerd door: Henny Nijmeijer en Ina Habing. De jury bestond uit: Marleen Huiting, Simonet Schroot en wethouder Wietze Potze.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.