Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Leer, Weener

Gistermiddag kwamen zowel bij inwoners van Leer als van Weener “klusjesmannen” aan de deur. Zij vertelden onderhoudswerkzaamheden aan de woning te willen doen. In Leer liet een bewoner de drie mannen binnen. Toen de mannen de bewoner te kennen gaven dat hij ze mee moest helpen met werkzaamheden in de kelder wees hij hen de deur. Het betrof drie mannen met een gedrongen postuur en een Zuid Europees uiterlijk.

In Weener kwamen twee mannen die zich uitgaven als ambachtslieden niet verder dan de buitendeur. Hier betrof het een man met een slank postuur en een met een gedrongen postuur.

In beide gevallen werd er niets gestolen. De politie waarschuwt dergelijke “klusjesmannen” niet binnen te laten.

Strücklingen

Gisteren controleerde de politie om kwart voor drie in de middag aan de Wittensander Straße in Strücklingen een donkere Citroen Xsara Picasso, met daarin twee mannen uit Nordrhein-Westfalen. In de auto troffen de agenten diverse nieuwe spullen ter waarde van 1.700 euro aan. De beide mannen konden geen bonnetjes laten zien, waarmee ze konden aantonen dat ze de spullen eerlijk hadden gekocht. Ook kwamen hun verklaringen over de herkomst van de spullen ongeloofwaardig over. Ze werden in Oldenburg voorgeleid en zitten in voorarrest.

De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van de in beslag genomen spullen. Het betreft o.a. Lenor wasverzachter, Axe deodorant, Blend-a-dent kleefpasta, tandpasta van de merken: Meridol, Aronal en Elmex en verpakkingen met pistache- en macadamia noten. (zie foto)

Herkent u de spullen, al dan niet in combinatie met de donkere Citroen Xsara Picasso, neemdan contact op met de politie.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.