Wandelen werkt! door Bourtange en Duitsland

Foto: Ooldrik Modderman

BOURTANGE – Op woensdag 19 februari organiseren de wandelcoaches Els Eckhardt en Eltjo Glazenburg een wandeling door de Vesting Bourtange en Duitsland.

Struinen door/rondom Vesting Bourtange en Duitsland op woensdagochtend 19/02/2020. De koffie staat vanaf 09.00 uur klaar bij Restaurant ’s Lands Huys, Marktplein 2 9545 PH Bourtange. Parkeren doet u buiten de Vesting.

We wandelen over de Natte Horizon naar de grens. Steken deze over en lopen langs het Denkmal Der Toten Mann. Om vervolgens het Neuheder Moor in te lopen om de restanten te zien van de replicatie van de oude houten weg, die Bommen Berend destijds door het moeras heeft aangelegd om zo Bourtange te veroveren. We zien een prachtig knap staaltje Timmermanswerk van Bommen Berend. We wandelen terug naar de grens en over de weide van de Konikpaarden belanden we weer in ’s Lands Huys.

De wandeling is 8,5 of 10 km lang! Er geldt een maximum aan 60 wandelaars! De inschrijving gaat open op donderdag 13 februari om 18.00 uur. Samen in dezelfde groep wandelen? Vermeld dit bij de opgave. Eltjo Glazenburg bepaalt in welke groep je wandelt!

Opgave wandeling is verplicht vanaf donderdag 13 februari 2020 om 18.00 uur! Mail: info@uwwandelcoach.nl <mailto:info@uwwandelcoach.nl> of 06 15 02 79 99 want bij heel slecht weer wordt het Ommetje vroeg in de ochtend om 07.15 uur via de mail afgemeld. Ook Restaurant ’s Lands Huys wil graag het aantal wandelaars weten.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.