Dieverdoatsie in Stichting Zorgcentrum ‘De Blanckenborg in Blijham

Foto: André Dümmer

BLIJHAM – Bewoners van de Blanckenborg genoten gisterenavond, onder het genot van een hapje en een drankje, van een optreden van het zangkoor ‘Dieverdoatsie’ uit Blijham. Mede dankzij de inzet van personeel en vele vrijwilligers werd deze avond een groot succes. Een groot applaus klonk door de zaal aan het eind van het programma.

Dieverdoatsie is een dames en heren koor uit 2016 ontstaan uit ex-leden van Fortissimo Blijham opgericht in 1983. Het koor zingt herkenbare liederen uit de tijd van weleer in het Nederlands, Duits, Engels en natuurlijk in het Gronings. Het koor nam de bewoners mee langs een reis door Europa. Liederen zoals ‘mooi Volendam’, ‘Mooi was die tijd’, ‘Brandend Zand’, ‘Een Tune vol mit Roozn’ en ‘Das Kufsteinlied’.

Om 22:00 uur was het laatste advocaatje glaasje leeg en konden de bewoners terug kijken op een sfeervolle avond.

Tekst en foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.