Snoeicursus in d ‘Appelhof

Foto: Landschapsbeheer Groningen

VLAGTWEDDE – Dit voorjaar biedt Stichting d’ Appelhof wederom de mogelijkheid om een cursus (fruit)bomen snoeien te volgen.

Tien jaar geleden werden er ruim 80 fruitbomen geplant in d ’Appelhof aan de Wischmei in Vlagtwedde. Alle geplante bomen zijn hoogstamfruitbomen, waaronder een aantal zeldzame rassen. Niet alleen appels, maar ook peren, walnoten, kersen en pruimen zijn te vinden in deze vrij toegankelijke boomgaard midden in Vlagtwedde.

Snoeicursus in d ‘Appelhof

Deze fruitbomen moeten elk jaar gesnoeid worden. Dit voorjaar biedt Stichting d’ Appelhof wederom de mogelijkheid om een cursus (fruit)bomen snoeien te volgen. Cursisten krijgen twee avonden theorie en één dag praktijk aangeboden. De theorie avonden vinden plaats op OBS De Clockeslach. De praktijk dag is uiteraard in d ’Appelhof aan de Wischmei. Dit alles onder leiding van boomchirurg Rinck Zevenberg.

Praktische info
Theorieavonden: donderdag 27 februari en donderdag  5 maart, van 19.30-21.00 uur in OBS De Clockeslach, Smederij 12, Vlagtwedde

Praktijk dag: 7 maart, van 8.30 uur tot ca. 13.00 uur in d’ Appelhof, Wischmei Vlagtwedde.

U kunt zich HIER aanmelden, daar vindt u ook meer informatie.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.