Twee nieuwe Ridders bij de Bultruters

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Gisterenavond begonnen de Bultruters het carnavalsseizoen met het installeren van twee nieuwe ridders.

De heren Harry Kuper en Harold Soppe kregen hun titels nadat zij hun carnavalsgeloften aflegden. Dit onder toeziend oog van Prins Wilfred, Prinses Jessica en de Raad van Elf. Zij zijn nu officieel lid van de Ridders van de Bultruters.

De Bultridders zijn allemaal oud Prinsen van de vereniging. Wanneer de heren een stapje terug willen doen en uit de Raad treden hebben ze de keuze om wel betrokken te blijven bij de vereniging. Ze hebben niet meer alle verplichtingen van de Raad, maar blijven wel de vereniging steunen en betrokken bij de carnavalsactiviteiten. 

Voor het eerst werd gisteravond iemand geïnstalleerd die geen Prins is geweest en zelfs niet in de Raad van Elf heeft gezeten. Harry Kuper is al jaren buitengewoon van belang geweest voor de vereniging en is zelfs officieel beëdigd als herbergier der Bultruters. Vandaar dat de Ridders hem gisteravond bij wijze van hoge uitzondering graag toelieten binnen hun gelederen.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.