Zorgappartementen in voormalige Phaff fabriek

WINSCHOTEN – De voormalige Phaff fabriek aan de haven in Winschoten wordt omgebouwd tot een complex met zorgappartementen en hotelkamers.

De voormalige Phaff fabriek wordt, als het aan Leo Janson en Wilbert van der Splinter, uitbaters van de naastgelegen Tramwerkplaats en de HarbourJazzClub, ligt verbouwd tot een complex met 17 zorgappartementen, zeven hotelkamers en een brasserie.

Grata Novitas het (economisch/juridisch) onderzoeksbureau van Wiranda Bloemhof uit Winschoten is als projectleider aangetrokken. Wiranda; “je wilt de haalbaarheid van het project in kaart brengen om vast te stellen of de ontwikkeling ervan succesvol zou kunnen zijn….. Er moet bijvoorbeeld gekeken worden naar de wet- en regelgeving, het draagvlak, het beleid van de Gemeente, de eisen van de Inspectie Gezondheidszorg, de mogelijkheden tot het verkrijgen van subsidies en de financiering van het project.” (Bron:

Het gebouw aan de Brugstraat staat al tientallen jaren leeg. Het deed dienst als rozijn- en wijnazijnfabriek en later (1972) als Wijnhandel en Distilleerderij Phaff BV.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.