Genieten staat centraal bij het eerste lustrum van de Bruintje Beer Tocht!

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – De Bruintje Beer Tocht, die op zondag 22 maart 2020 weer verreden gaat worden, belooft weer een mooi evenement te worden.

Zowel de 50 als de 90 kilometertocht zijn geheel gepijld. Voor de 50 kilometertocht is een stempelpost gerealiseerd bij Gasterij Natuurlijk Smeerling en voor de 90 km kunnen de deelnemers traditioneel weer in de vesting Bourtange genieten van een kop koffie met een lekker stuk appelgebak. De mooiste plekjes uit de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde zitten in beide tochten. Allemaal mooie karakteristieke en historische locaties uit onze prachtige regio. Uiteraard zijn er naast Smeerling en Bourtange diverse tussenstops met verzorging ingericht voorzien van sanitaire voorzieningen.

Na afloop van de tocht ligt er voor elke deelnemer dit jaar i.v.m. het eerste lustrum een extra goed gevulde goody-bag met een mooie blijvende herinnering aan de tocht klaar. Ook dit jaar kan er tegen een “fietsenvriendenprijsje” na afloop een kop soep of een bord pasta geconsumeerd worden.

Zoals het zich nu aan laat aanzien is de verwachting dusdanig goed dat er gerekend wordt op tenminste 500 fietsers aan de start. De organisatie staat klaar om 750 deelnemers een onvergetelijke fietsdag te bezorgen. Naast voorinschrijving via de NTFU of www.bruintjebeertocht.nl kan inschrijven op de dag zelf ook bij Sporthal de Veenhorst in Musselkanaal op zondag 22 maart voor de 90 km vanaf 8:30 uur. De dag inschrijving voor de 50 km is vanaf 9:30 uur. Voor alle deelnemers staat er bij de start een gratis kopje koffie klaar.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.