Nieuwe jassen voor de wandelcoaches van WandelenWerkt

Foto: Jan Bossen

BELLINGWOLDE – Vanmorgen werden in Partycentrum de Meet in Bellingwolde nieuwe wandeljassen overhandigd aan het team van WandelenWerkt.

Deze jassen werden overhandigd door Westerwoldebeweegt en de gemeente Westerwolde in de personen van Jack Kamminga en wethouder Bart Huizing. Het team ontvangt deze jassen voor het wekelijks organiseren van wandelingen in het mooie Westerwolde en voor het maken van pr voor deze regio.

Team WandelenWerkt bestaat uit:
Eltjo Glazenburg:        wandelcoach
Els Eckhardt:              wandelcoach
Ooldrik Modderman:    verslaggever.

Wekelijks trekt een grote groep wandelaars, 50 tot 60 deelnemers,  er op uit om onder leiding van het team de mooiste plekjes van Westerwolde te ontdekken. Op verschillende plekken vertellen de wandelcoaches bijzonderheden over de natuur of over de historie van de omgeving.

In mei 2016 werd gestart met het maken van ommetjes onder de noemer Wandelen Werkt. De initiatiefnemers destijds waren Trijnie de Roo ( Welzijn Bellingwolde) en Jack Kamminga ( gemeente Bellingwedde/Huis voor de Sport Groningen). Het doel hiervan was de inwoners te activeren voor een gezonde leefstijl. Het lag in de bedoeling om eens per maand een wandeling te maken van ongeveer 6 km.

Er kwamen per keer zo’n 15 deelnemers op af. De populariteit  van het Ommetje bleef in de loop der jaren toenemen, waardoor er nu wekelijks wordt gewandeld door ongeveer 60 personen. Dit aantal was te groot voor één coach. Er werd gezocht naar een tweede coach. Eltjo vond Els Eckhardt bereid om de kernwaarden te onderschrijven en toe te treden als tweede coach. Ooldrik Modderman zorgt  wekelijks voor  de verslaggeving van de wandelingen. Jack Kamminga ( Westerwoldebeweegt ) geeft op de achtergrond nog steeds zinvolle adviezen.

Tekst en foto’s met dank aan: Jan Bossen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.