Kick-off FC Groningen Buurt Battle op sportpark ’t Heem Ter Apel

Foto: Johan de Boer

WESTERWOLDE, TER APEL – Jongeren uit de gemeente Westerwolde in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de FC Groningen Buurt Battle. Vanmiddag was de kick-off op Sportpark ’t Heem in Ter Apel.

Tijdens de Buurt Battle volgen de jongeren gedurende zeven weken verschillende voetbaltrainingen. Met het voetballen en het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten verdienen de deelnemende jongeren punten waarmee ze een plekje in het finaleteam kunnen bemachtigen. Dit team vertegenwoordigt de gemeente tijdens de finaledag op woensdag 29 april 2020.

Kick-off

Vandaag was de kick-off van de Buurt Battle op Sportpark ’t Heem in Ter Apel. De trainingsdagen zijn op woensdag 18 en 25 maart 1, 8, 15 en 22 april. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen.

Gemeente Westerwolde Beweegt
De Buurt Battle is een initiatief van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en heeft onder andere als doel het verhogen van de sportparticipatie van jongeren. Het initiatief past goed binnen de doelstellingen van Gemeente Westerwolde Beweegt. Gemeente Westerwolde Beweegt is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Stichting Welzijn Westerwolde en richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.