Bruintje Beer Tocht voorlopig geannuleerd

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – De Bruintje Beer Tocht is voorlopig geannuleerd.

Alle sportevenementen die tot en met 31 maart in Nederland op het programma staan waar meer dan honderd mensen op afkomen, zijn donderdag 12 maart van overheidswege afgelast vanwege het Coronavirus. Dat geldt dus ook voor de Bruintje Beer Tocht van 22 maart 2020.

Het bestuur zal zich de komende tijd beraden of ze de tocht op een later tijdstip dit jaar zullen organiseren. Vooralsnog blijven de voorinschrijvingen derhalve geldig voor de nog plannen nieuwe datum. 

Nagekomen bericht van de organisatie: De gehele voorbereiding van de Bruintje Beer Tocht liep volledig naar wens. Alles lag klaar voor wat een mooie fietsdag in onze regio zou worden. Daarnaast hadden we al ruim 400 inschrijvingen en de weersvoorspelling leek ook erg goed voor het weekend van onze tocht. Echter op donderdag 12 maart werden alle sportevenementen die tot en met 31 maart in Nederland op het programma staan waar meer dan honderd mensen op afkomen van overheidswege afgelast vanwege het coronavirus. Dat geldt dus helaas ook voor onze voorgenomen toertocht van 22 maart 2020. Niet alleen voor ons als bestuur maar ook voor alle vrijwilligers, deelnemers en natuurlijk de kinderen, die aan de andere kant van het geluk geboren zijn, waar we het allemaal voordoen is dit een enorme teleurstelling. Door deze maatregel kunnen we wellicht in elk geval een steentje bijdragen aan het stoppen van de verdere verspreiding van het virus. De gezondheid van alle betrokkenen staat uiteraard boven alles. 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.