Veendammer brandweer bevrijdt kraai uit schoorsteen

Foto: Dennie Gaasendam

VEENDAM – De brandweer van Veendam moest vrijdag aan het eind van de middag uitrukken voor een dier in nood.

Aan de DS. van Petegemstraat in de parkstad zat een kraai vast in een schoorsteen. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse. Met de hoogwerker lieten de brandweerlieden een ramoneur in het rookkanaal zakken.

Vervolgens werd deze teruggehaald naar boven waardoor de vogel mee teruggeleid werd naar de uitgang. De kraai kreeg bij de uitgang nog een laatste zetje waardoor hij zijn vrijheid tegemoet kon vliegen. Bijna exact een jaar geleden belde de bewoner voor hetzelfde probleem. Ook toen zat er een kraai vast in zijn schoorsteen.

Ingezonden door Dennie Gaasendam, www.denniegaasendam.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.