Huisartsenspoedpost OZG per direct naar Hoogezand

Foto: Catharina Glazenburg

SCHEEMDA, HOOGEZAND – De huisartsenspoedpost is per direct verhuisd van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda naar Hoogezand.

Deze maatregel is door Doktersdienst Groningen, het Ommelander Ziekenhuis en het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen) genomen om het risico van de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Doordat de huisartsenpost midden in het ziekenhuis zit, is het moeilijk patiënten die mogelijk met het virus zijn besmet te scheiden van andere patiënten.

Daarom gaat de voormalige huisartsenpost aan de Meint Veningastraat 54 in Hoogezand weer open. De huisartsen van de doktersdienst blijven nog wel visites rijden.

Patiënten kunnen nog wel medicijnen halen bij de apotheek in het OZG, maar laat je medicijnen als je klachten hebt (verkouden/koorts/keelpijn) ophalen door een mantelzorger.

Ook heeft het Ommelander Ziekenhuis nog meer voorzorgsmaatregelen genomen. Behalve het sluiten van de poli, het uitstellen van niet acute operaties en het aanpassen van de bezoektijden/bezoekregelingen, wordt iedereen die het ziekenhuis binnen wil, verplicht buiten in een tent getemperatuurd. Ook vraagt het ziekenhuis patiënten die bloed willen laten prikken dit in hun eigen woonplaats te laten doen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.