Geen treinen 21 en 22 maart Groningen-Assen/Veendam/Weener

Foto: Catharina Glazenburg

REGIO – Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart rijden er vanwege werkzaamheden aan het spoor geen treinen tussen Groningen-Assen en tussen Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. NS en Arriva zetten vervangende bussen in.

Zaterdagavond van 19.00 uur tot het einde van de dienstregeling die dag, rijden er geen treinen vanaf Meppel richting Groningen of Leeuwarden. Reizigers stappen dan al vanaf Meppel in de NS-bus. Richting Groningen kan daardoor soms sprake zijn van een extra overstap van bus op bus in Assen.

Gevolgen treinreis:

  • Er rijden NS-bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen/Meppel.
  • Er rijden Arriva-bussen tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener.
  • De NS-bussen rijden via het transferium in Haren aan de A28. Er rijdt een pendelbus tussen het transferium en station Haren.
  • NS-stopbussen stoppen dit weekend ook op station Groningen Europapark.
  • Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. (check voor vertrek de reisplanner)
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden

Er vinden 21 en 22 maart voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van het extra spoor tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. Het leggen van het nieuwe spoor start in mei en in juni wordt dan het opstelterrein in Haren in gebruik genomen. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Groningen Spoorzone. In deze bijzondere tijd werkt de aannemer volgens de Corona-preventievoorschriften van het RIVM. Medewerkers houden afstand van elkaar en nemen maatregelen op het gebied van hygiëne.

Aangepaste dienstregeling

NS en Arriva rijden momenteel een aangepaste dienstregeling vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Zij doen dit in ieder geval tot 6 april. Houd voor de laatste ontwikkelingen de websites van de vervoerders in de gaten en check voor vertrek een reisplanner.

Geldig vervoersbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. Reizigers die gebruikmaken van NS-bussen checken in- en uit bij het betreden en verlaten van de bus. Voor een treinrit ervoor en/of erna wordt apart in- en uitgecheckt op het station. Inchecken in de bussen van Arriva is niet mogelijk. Je moet daarom met je ov-chipkaart ingecheckt zijn op het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzonderingen zijn station Groningen en de stations Winschoten en Martenshoek. Hier is het mogelijk om in- en uit te checken bij de bushalte.

Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS (www.ns.nl) en Arriva (www.arriva.nl).

Bron: groningenbereikbaar.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.