Tijdelijke bezorgservice poliklinische apotheek Ommelander Ziekenhuis

Foto: Catharina Glazenburg

SCHEEMDA – In verband met de omstandigheden rondom het coronavirus start de poliklinische apotheek van het Ommelander Ziekenhuis met een tijdelijke bezorgservice voor medicijnen die ze uitsluitend in het Ommelander Ziekenhuis verstrekken.

De apotheek doet dit om de hoeveelheid contactmomenten in de apotheek en het ziekenhuis te verminderen, ter bescherming van u en het eigen personeel.

Als u een fysieke afspraak op de polikliniek of dagbehandeling heeft, dan kunt u de medicatie bij hen afhalen. U dient dan de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Wanneer u geen fysieke afspraak in het ziekenhuis heeft, maar wel uw medicijnen nodig heeft, dan kunt u gebruik maken van de bezorgservice. Ze verzoeken u niet zelf naar het ziekenhuis te komen. 

De bezorgservice wordt met de mogelijkheden van nu georganiseerd. Dit betekent dat het met eigen mensen en middelen wordt ingericht. De apotheek geeft aan op welke dag er wordt gereden in uw regio, maar kan geen tijd opgeven.

De bezorgroutes zoals die zijn ingericht:

  • Maandag: regio Delfzijl – Delfzijl/Appingedam en omgeving (postcode 9901 t/m 9995)
  • Woensdag: regio Oldambt – Winschoten, Scheemda en omgeving (postcode 9671 t/m 9699)
  • Vrijdag: regio Midden-Groningen – Veendam/Stadskanaal/Pekela’s/Hoogezand (postcode 9469 t/m 9663)

Staat uw postcode er niet bij? Neemt u dan contact op (apotheek@ozg.nl).

Hoe kunt u ze helpen?

  • Vraag tijdig uw nieuwe medicatie aan! Soms is het nodig om medicatie bij de leverancier te bestellen en duurt het enige dagen voordat we het in het ziekenhuis hebben. Vervolgens moet ze het inplannen op de bezorgroute. Het kan dus ruim een week duren voordat ze bij u in de regio zijn;
  • Vraag medicatie bij voorkeur via e-mail aan. U kunt hen bereiken op apotheek@ozg.nl;
  • Vermeld hierbij uw volledige naam, geboortedatum, adresgegevens en telefoonnummer;
  • Vermeld tot wanneer u medicatie in huis hebt;
  • Als u nog andere medicijnen nodig heeft die u voorgeschreven krijgt door behandelaren in het Ommelander Ziekenhuis, of u heeft een nieuwe naaldencontainer nodig, wilt u dat dan ook aangeven?

Wat wordt er van u verwacht op de bezorgdag?

  • Er wordt met u afgesproken op welke dag ze bij u langs komen voor de bezorging. Ze vragen u om op deze  dag thuis te blijven totdat de bezorging heeft plaatsgevonden. Ze kunnen namelijk maar één keer langs uw deur komen;
  • Houd afstand. Het pakket wordt voor de deur geplaatst. De bezorger neemt dan 1,5 meter afstand. U kunt het pakket dan zelf pakken.

Deze bezorgservice is van tijdelijke aard is in verband met de omstandigheden rondom het coronavirus. 

Bron: OZG

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.