Spirit of Discovery wordt mogelijk coronaziekenhuis

Foto: Jacob Musch

PAPENBURG – De bij de Meyer Werft gebouwde cruiseschip Spirit of Discovery gaat mogelijk dienst doen als coronahospitaal.

Vorig jaar mei leverde de Meyer Werft het cruiseschip Spirit of Discovery af. Het schip, dat plaats biedt aan 999 passagiers, werd gebouwd voor Saga Cruises, een Britse rederij die is gespecialiseerd in het leveren van diensten aan mensen ouder dan 50 jaar.

Het schip gaat mogelijk, evenals de Saga Sapphire, dienst doen als coronahospitaal. Er zijn 554 hutten aan boord. Beide schepen liggen momenteel ongebruikt voor anker in de Tilbury Docks, op ongeveer 40 kilometer van Londen.

Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn al veel bedden op de intensive care afdelingen van de diverse ziekenhuizen bezet met patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Of de Britse autoriteiten van het aanbod van Saga Cruises gebruik gaan maken is nog niet bekend. De beide schepen moeten, indien zij dienst gaan doen als hospitaalschip, voorzien worden van diverse aanpassingen, zoals het aanleggen van voorzieningen voor zuurstof.

De Meyer Werft bouwt momenteel aan een tweede cruiseschip voor Saga Cruises: de Spirit of Adventure. Dit schip wordt in de loop van dit jaar afgeleverd.

Bron: Daily Mail

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.