Afvalbrengstation Winschoten alleen te bezoeken op afspraak

Foto: Gemeente Oldambt

WINSCHOTEN – Het afvalbrengstation in Winschoten is vanaf nu alleen te bezoeken op afspraak.

Vorige week riep de gemeente Oldambt al op om alleen naar het afvalbrengstation te komen voor spoed, maar de wachtrijen bleven daarna aanhouden. Daardoor bleef er een situatie die niet past bij de landelijke maatregelen om de verspreiding van Corona te voorkomen. Daarom werkt men daar vanaf nu op afspraak.

Zolang als de landelijke maatregelen van kracht zijn, moet je telefonisch een afspraak maken. Dat is op dit moment tot en met 6 april 2020. Maak je afspraak tussen 08.00 en 13.00 uur via het tijdelijke telefoonnummer voor het afvalbrengstation: (0597) 67 01 90. Het afvalbrengstation is net zoals anders geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Medewerkers vragen wat en hoeveel je wilt komen brengen en naar de naam, postcode, telefoonnummer en het kenteken van diegene die het afval komt brengen. Dus zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt!

Over de retourstoffen

Het inzamelen van retourstoffen (textiel, metalen, kleine elektrische apparaten enzovoort) gaat momenteel niet door. Het lukt daarbij niet om de 1,5 meter afstand te houden bij deze vorm van inzameling. Gemeente Oldambt vraagt om deze te bewaren tot deze route weer gereden wordt. Via de afvalapp kun je zien wanneer dit is.

Bron: Gemeente Oldambt

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.