Burgemeester Jaap Kuin is trots op de Pekelders

Foto: Geert Smit

STUDIO RTV WESTERWOLDE, G1 – Vanmorgen vertelde burgemeester Jaap Kuin in het programma De Dag Vanmorgen trots op de Pekelders te zijn.

Vanmorgen had Oscar Bolsenbroek in het programma De Dag Vanmorgen een telefonisch interview met de burgemeester van de gemeente Pekela: Jaap Kuin. De burgemeester vertelde trots op de Pekelders te zijn. Voor zover bekend houden de inwoners van zijn gemeente zich keurig aan de door het RIVM opgestelde regels. Er zijn door de toezichthouders dan ook nog geen boetes uitgedeeld. Wel zijn er enkele waarschuwingen geweest aan personen die met een groepje samenschoolden.

Op het gemeentehuis gaat de dienstverlening gewoon door. Er zijn wel een aantal aanpassingen geweest. Hierdoor kan het soms iets langer duren voordat bijvoorbeeld een opgevraagd archiefstuk uitgereikt wordt. Ook zijn er meer telefoontjes van ongeruste burgers en ondernemers. De vragen die gesteld worden zijn veelal corona-gerelateerd.

Burgemeester Kuin heeft geen idee hoeveel personen in zijn gemeente geïnfecteerd zijn met het coronavirus. De GGD geeft alleen de sterftecijfers door en dat bericht is gelukkig tot nu toe uitgebleven.

De crisis vraagt ook voor het college van Burgemeester en Wethouders de nodige aanpassingen. Waar zij eerder met de inwoners van Pekela en de raadsleden persoonlijk in gesprek gingen, gaat dit nu via de telefoon of video conference. Het college komt twee keer per week bij elkaar en zo nodig vaker. Daarnaast worden op de Facebookpagina video’s geplaatst met boodschappen van de burgemeester en binnenkort ook van de wethouders.

Ook is de gemeente Pekela al vergevorderd met de voorbereidingen voor een video-raadsvergadering. Hierbij krijgen ze ondersteuning van het GRID; de Gezamenlijke Regionale ICT-Dienst die de ICT voor de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam verzorgt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.