Zwemlessen Zwemschool Henny de Groot maandag weer van start

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE, REGIO – Vanaf maandag 11 mei gaan de zwemlessen bij Zwemschool Henny de Groot weer van start.

Met ingang van maandag 11 mei mogen zowel de binnen- als de buitenzwembaden weer open. In tegenstelling tot andere sportaccommodaties zijn bij zwembaden de kleedruimtes wel geopend.

Zwembaden moeten extra maatregelen nemen om alle hygiënemaatregelen van het RIVM goed na te leven en het virus geen kans te geven binnen het complex.

“Wij zijn natuurlijk super blij, met het goede nieuws dat we weer open mogen met ingang van maandag 11 mei, dit is best kort dag. We moeten ons uiteraard aan het protocol houden, en naleven, en dat kunnen we niet zonder jullie”, zegt zwemjuf Henny.

Bezoekers dienen de 1,5 meter afstand in acht te nemen in en uit het water. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven dat niet. Ben je ziek, verkouden, heb je koorts: BLIJF THUIS!

Vanaf maandag starten ook de zwemlessen weer. Henny heeft de ouders vanmiddag een mail gestuurd. Om alle regels na te leven moet een aantal lessen worden opgesplitst. Deze kinderen krijgen dan op de woensdagmiddag les.

Dit is een greep uit de na te leven regels:

De zweminstructeur geeft les op een afstand van 1,5 meter tot de kinderen, bij voorkeur vanaf de kant. Daarbij mag maximaal 1 ouder/begeleider per kind aanwezig zijn. Deze heeft bij voorkeur geen toegang tot de zwemzaal.

Kinderen hebben bij voorkeur de zwemkleding al onder de gewone kleding aan.

Toiletvoorzieningen zijn niet vrij toegankelijk. Zwemmers wordt gevraagd om thuis naar het toilet te gaan. Indien het toilet gebruikt wordt zal dit steeds ontsmet worden.

Privélessen kunnen weer worden geboekt en banen zwemmen kan alleen op afspraak. Er is dan éénrichtingsverkeer per baan (ene baan heen, andere baan terug). Zwemmers dienen onderlinge afstand te bewaren; inhalen is niet toegestaan.

Tijdens de doelgroepen is het bad verder gesloten, zodat het hele bad gebruikt kan worden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.