FC Groningen on Tour voetbaldagen kwam naar Onstwedde

Foto: Ko Kamies

ONSTWEDDE – FC Groningen ging in de meivakantie on Tour! De Trots van het Noorden kwam vandaag naar Onstwedde om voetbaltrainingen aan te bieden voor jeugd tot en met 12 jaar.

FC Groningen kwam vandaag op bezoek bij Onstwedde Boys. Zo’n 60 jeugdleden van verschillende voetbalverenigingen uit de regio kregen voetbaltraining van de gedreven en professionele trainers van de FC: Danny Sims en Sven Jagers.

De kinderen konden zich na een periode met beperkingen een dag lang uitleven op een sportveld. Deze mogelijkheid ontstond door de versoepeling van de maatregelen rond het coronavirus, die het kabinet dinsdagavond 21 april bekend heeft gemaakt. Bij FC Groningen on Tour werden alle overheidsrichtlijnen in acht genomen, die nodig zijn bij de organisatie van de activiteit.

Door het organiseren van FC Groningen on Tour kan Onstwedde Boys een afdracht tegemoet zien van de Trots van het Noorden, een welkome financiële ondersteuning voor clubs in deze moeilijke tijden.

Geert Smit van RTV Westerwolde woonde een gedeelte van de training bij en deed live verslag op de radio in het programma Brunchroom. Klik HIER om dit terug te luisteren. (Brunchroom 9 mei 11.00 uur, de start van het interview is bij ongeveer 40 minuten)

Foto’s: Ko Kamies

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.