Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

De politie van Emsland en Grafschaft Bentheim blijft controleren op het naleven van de corona-maatregelen. In Lingen, Meppen, Schüttorf, Nordhorn en Bad Bentheim maakten agenten een einde aan samenkomsten van groepen personen die niet tot het zelfde huishouden behoorden. Aan de Ölmühlenweg stuurde de politie ook een groep personen weg. Ze kregen een waarschuwing. Korte tijd later bleken meerdere personen uit die groep toch weer bij elkaar gekomen te zijn. Ze kregen een gebiedsverbod opgelegd. Een 28 jarige, onder invloed van alcohol verkerende, man verzette zich zo heftig dat hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding raakte een agent lichtgewond.

Papenburg

Vrijdagmiddag stal een onbekende man om 12.00 uur bij een supermarkt aan de Umländer Wiek Links meerdere flessen drank. Hij stopte bij de kassade flessen in zijn rugzak en wou er vandoor gaan. Toen hij door twee medewerkers werd aangesproken sloeg hij om zich heen en verliet de supermarkt. De rugzak met de gestolen flessen drank liet hij achter.

De politie is op zoek naar deze persoon. Hij wordt omschreven als ca. 30 jaar, 1.70m lang met een slank postuur. Hij droeg een rode trainingsbroek en een wit sportshirt.

Haren

Gisteravond is in de jachthaven aan de Donaustraße een motorboot in brand gevlogen. De eigenaar had kort voor het uitbreken van de brand aangelegd. De brand werd door de brandweer van Haren, die met 30 personen ter plaatse kwam, geblust. Zij konden echter niet verhinderen dat de boot volledig verloren ging. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Vrijdagavond zijn om 20.15 uur bij een ongeval op de A31, ter hoogte van Haren, twee personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een 33 jarige bestuurder van een Ford een voor hem rijdende auto (BMW) met aanhangwagen wou inhalen. Bij het wisselen van rijbaan zag hij een achteropkomende BMW over het hoofd. De 33 jarige bestuurder van de BMW kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij botste achterop de Ford, die op zijn beurt weer tegen de auto met aanhangwagen knalde.

Een 32 jarige persoon, die als passagier in de BMW zat, en de 57 jarige bestuurder van de auto met aanhangwagen raakten bij het ongeval gewond. De A31 is ter hoogte van het ongeval drie uur afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden. Er ontstond een file van twee kilometer.

Een automobilist, die met een auto in de file stond, liep meerdere keren naar de plaats van het ongeval. Hij kreeg proces-verbaal nadat hij na een aantal waarschuwingen daar nog rond liep.

Werpeloh

Vrijdagavond brak om kwart voor zeven brand uit bij een smederij aan de Große Kreuzstraße. De brand ontstond bij een houten pallet met daarop verfresten. Het vuur werd door medewerkers geblust. Ze konden voorkomen dat de brand oversloeg naar de gebouwen. De brandweer voerde na-controle uit.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.