Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren, Wesuwe, A31

Gisteravond zijn om 20.50 uur bij een ongeval op de A3, ter hoogte van de afslag Wesuwe, vijf personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een 35 jarige bestuurder van een VW Golf door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor. De auto knalde tegen de middengeleider, vervolgens tegen de buitenste vangrail en daarna opnieuw tegen de middengeleider.

De bestuurder en zijn vrouw liepen lichte verwondingen op. Hun drie kinderen van 3, 11 en 13 jaar werden met zware verwondingen in omliggende ziekenhuizen opgenomen. De auto kan als verloren worden beschouwd.

Heede

Tussen 26 april en 11 mei is ingebroken bij een leegstaande woning aan de Marschstraße in Heede. Uit de woning werd onder anderen een televisie en een versterker weggenomen. De schade bedraagt meer dan 1000 euro. Hoe de daders binnen zijn gekomen is niet bekend gemaakt.

Papenburg

Tussen zaterdagmiddag vijf uur en maandagavond zeven uur is ingebroken bij een kelder van een appartementencomplex aan de Feilings-Goarden in Papenburg. De buit bestond uit meerdere paren schoenen, potjes jam, diepvriesartikelen en een rolkoffer.

Tussen 5 en 11 mei is ingebroken bij het gebouw van de schuttersvereniging aan de Kapellenweg in Papenburg. Kennelijk vonden de daders niets van hun gading, want voor zover men kan nagaan is er niets gestolen.

Fresenburg

Tussen vrijdagmiddag half twee en maandagmiddag twee uur is ingebroken bij een clubgebouw aan de Schützenweg in Fresenburg. Er werd een computer met toebehoren en een muziekinstallatie buitgemaakt. Getuigen worden verzocht de politie van Haren te bellen.

Weener, Stapelmoor

Gistermiddag is om tien over drie brand uitgebroken in een vrijstaande woning met daarin een huurwoning aan de Möhlenweg in Stapelmoor. Op het moment dat de brandweer arriveerde stond de gehele bovenverdieping in brand. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Weener, Stapelmoor en Holthusen. Ze werden bijgestaan door korpsen uit de regio.

De brand werd ontdekt door de 58 jarige eigenaresse van de woning. Zij wist zichzelf in veiligheid te brengen. Er waren op dat moment geen andere personen in de woning.

Een 65 jarige man, die naar de brand stond te kijken liep rookvergiftiging op. Hij werd ter controle naar een ziekenhuis gebracht.

De brand is waarschijnlijk bij een elektrisch apparaat in de garage ontstaan. Hiernaar wordt nog onderzoek gedaan. De woning is op dit moment onbewoonbaar. De schade is groot.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.