Brandweer naar keukenbrand bij De Sultan Vlagtwedde (update- foto’s toegevoegd)

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – De brandweer is rond half elf vanavond gealarmeerd voor een keukenbrand bij Turks Specialiteiten Restaurant De Sultan.

Om half elf werd de brandweer van Vlagtwedde gealarmeerd voor een keukenbrand bij De Sultan aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Het korps van Bellingwedde en de hoogwerker van Stadskanaal zijn ter assistentie opgeroepen.

Om 22.39 uur werd opgeschaald naar grote brand; de brandweer van Veendam en Oude Pekela gaan nu ook die kant op. De brand is uitslaand aan de achterzijde van het pand. Vier blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ter plaatse.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden, mechanische ventilatie uit te schakelen en uit de rook te blijven.

Om 23.10 uur is de hoogwerker van Veendam eveneens gealarmeerd. Ook komt er een ademluchtcontainer uit Groningen en de meetgroep van brandweer Winschoten. Om alle blusvoertuigen van voldoende water te voorzien is ook het groot water transport gealarmeerd. Aangezien er veel rook bij de brand vrijkomt is in de omgeving een NL-Alert verzonden.

Het gebouw staat nu volledig in brand.

23.40 uur Het dak is ingestort. (zie foto’s) De brandweer zet met man en macht in om overslag naar de omliggende panden te voorkomen. Het restaurant kan als verloren worden beschouwd.

00.17 De brand is onder controle. De brandweer zet nu gericht in op de laatste brandhaarden. Door effectief optreden van de vele brandweermensen hebben ze de naastgelegen panden kunnen behouden. Daarnaast zijn er geen gewonden gevallen.

Foto’s: Geert Smit, Teunis Streunding, Dennie Gaasendam

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.