Handjevol deelnemers bij symbolische Granfondo “Giro zonder Grenzen”

Foto: André Dümmer

ZANDBERG – Bestuursleden van Stichting Zandbergia en een beperkt aantal aan deze Stichting verbonden personen rijden vandaag de Granfondo “Giro zonder Grenzen”.

In verband met de uitbraak van het Corona virus kan de jaarlijkse Granfondo “Giro zonder Grenzen” niet plaatsvinden. Eerder deze week verschenen de richtlijnen van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), waarin de momenteel geldende “Corona-voorwaarden” zijn vermeld.

Om deze toertocht onder de Corona-voorwaarden toch op de één of andere wijze plaats te laten vinden, is besloten dit op symbolische wijze te doen. De grensoverschrijdende fietstocht, ter herinnering aan de doorkomst Giro d’Italia 2002, wordt dit jaar enkel door bestuursleden van Stichting Zandbergia en een beperkt aantal aan deze Stichting verbonden personen gereden. De bedoeling is om deze jaarlijkse traditie tóch op symbolische wijze in stand te houden én om de nu gecreëerde mogelijkheden te “testen”.

Vanmorgen gingen de rijders vanaf het plein bij café Zandberg van start. Het 1e kwartet (4 personen met minimaal 1½ meter afstand) vertrok om 09.00 uur. Zij fietsen de route Zandberg-Ter Borg – Bourtange – Aschendorf – Steinbild – Hilterberg – Emstal – Schloss Dankern – Ter Apel – Zandberg (± 115 km). Ook in de twee hotspots in Duitsland (Sport Klahsen/Aschendorf en Schloss Dankern) gingen enkele fietsers, onder de in Duitsland geldende Corona-maatregelen, op pad.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.